We hebben weer reuze zin in het Disco en Dance Landgoedfeest bij Landgoed Groenendaal op 24 oktober. De voorverkoop loopt goed, men heeft er zin in. Ik ben er donderdag middag nog geweest en wat is het toch een mooie locatie midden in het bos. Zelfs de Wachtkamers van station Haarlem, een topplek, waar we tot juli 2009 hebben gefeest, hadden niet zo’n mooie uitstraling bij daglicht en zonder dat het klaar staat voor een feest. Dat vind ik. Ik ben zo blij met het nieuwe concept Landgoedfeesten: mooie gebouwen op mooie locaties, mooie mensen en een goed glas wijn etc etc.

Het feest bij Tespelduyn op 26 september was geslaagd. Feestelijk gezien was het een topper, we hebben veel goede reacties gehad over de locatie en natuurlijk de dj’s DJ Wally en DJ XLR. Zakelijk is het meer een investering geweest; het eerste feest moet altijd knallen en goed gevuld zijn. Dat was het ook gelukkig. Je gaat dan extra adverteren, posters ophangen, flyeren in de dorpen en we hadden zelfs een PR-bureau ingeschakeld.  PR-bureau: We hadden vooraf een artikel en foto in het Leids Dagblad en achteraf besteden twee weekbladen en regionale websites er ook nog aandacht aan. Top. Nb: zijn de extra marketing inspanningen je opgevallen?


Een mooi feest op een toplocatie … “Wat zeg je?”

Laatst was ik nog op een feest dat zich een beetje afficheerde als een mooi feest op een toplocatie. Het was in een karakteristiek industrieel pand. Het geluid was goed 100 db. Ik was niet alleen, dus kan je samen de ervaringen opsnuiven. Van de muziek werden wij niet blij, weinig dansbaar, maar ach ja, smaken verschillen. Er waren als podium act twee dansers met een total body suit aan:  een soort  carnavals pak wat een 100% blote dame voorstelde. Bloot, dus ze had een dikke pluk gekruld vuurrood schaamhaar ‘da unten’ [ja daar ja], dikke nep tieten met beste tepels en ze had een rode pruik. Ze waren een animeer act nabij de dj’s en dansten met de muziek mee.

De entree voor mij was 25 euro in de voorverkoop ex 2,50 ticketkosten per ticket. Er bleek evengoed een plas passe partout á 2,50 te zijn en de garderobe was ook 1,50. Daarvoor kon je de lege plastic glazen her en der in een grote kliko emmers gooien. Het aantal beveiligers was circa 1 per 50 bezoekers. De als chique aangekondigde gin tonic bar schonk in 15 cl plastic flutjes, ik denk dat het 2 munten kostte á 2,50. Het feest stopte ook gewoon om 2.00 uur. Wat me het meest verbaasde, is dat velen, ik schat 80% van de gasten, boven de 30 jaar was. We zagen 1 bekende in het publiek, ook bijzonder, want ik ken toch heel wat mensen.

Over smaak valt te twisten maar na drie kwartier had ik genoeg gezien en gehoord maar god wat heeft die organisator het goed aangepakt. Chappeau voor de volle bak en heel veel van de leeftijdsgroep waar Swingsteesjun zich ook op richt. Ja er waren er velen die zo kunnen doorlopen naar een Swingsteesjun. Kan ik jaloers op zijn: zoveel mensen die allemaal 20 tot 30 euro voor de ticket betalen en dan nog de rest. Goed ondernemerschap …… maar ik vond het een ‘goedkoop’ feest. Het was niet bruisend dansfeest, naar mijn gevoel en wat ik zag.   En dan denk ik: Wordt die 30up- 40upper-gast nou echte blij van zo’n feest? Misschien gaat menigeen zich eerst lekker vol laten lopen en dan maakt het voor velen niet meer uit? Maar ga hij of zij hier op maandagmorgen op het werk uitgebreid over vertellen? Ik denk dat menigeen er van af ziet.

Wat mij persoonlijk betreft: “I have been there and done that” omdat het mijn vak ging ik langs en gaf ik het een kans. Maar privé zal je mij daar echt niet zien. Ik ben zo blij en trots op het vooruitzicht van weer een topfeest op echt een toplocatie zonder beveiligers, goede wijn in mooie glazen, enthousiaste dj’s en enthousiaste gasten die de show stelen en een menselijke maat:  zo’n 300 bezoekers. Natuurlijk is alles betrekkelijk want qua stijl en ambiance heb ik nu makkelijk praten met deze toplocaties. Ik tel mijn zegeningen, koester de mooie kwaliteiten waarmee Swingsteesjun zich nu onderscheidt. Ik ben benieuwd of jij er de volgende dag é privé of maandag op je werk er honderduit over vertel.

Tot swings, tot de 24e

William

[one_third_first]

Leids dagblad, 30up, 40up, Landgoedfeest, Tespelduyn

Artikel en foto in het Leids dagblad over het Landgoedfeest bij Tespelduyn

[/one_third_first]

dansen, uitgaan, bollenstreek, feest, 30+

Artikel en foto in het Noordwijkerhouts weekblad over het Landgoedfeest

Artikel en foto in het Noordwijkerhouts weekblad over het Landgoedfeest

feesten, disco, dance, landgoed, noorwijkerhout, bollenstreek