​10 december 2016 laatste swingsteesjun. lang leven letzparty.nl

Na 12 jaar zeggen we op 10 december 2016 gedag aan de naam Swingsteesjun. Klokslag middernacht lanceren we de nieuwe naam, met een nieuwe website en het logo van Letzparty. 


​"Waar je in de ene area de muziek van
Mick, Michael, James, Anouk,
Peter, Whitney, Bob, Frank
en Andy (gebr. Gibb) hoort.
Hoor je in de andere area
de beste beats van onder
andere Armin, David, Hardwell,
Tiësto, Avicii,  Afrojack en consorten".

ACHTERGROND VAN SWINGSTEESJUN

Swingsteesjun is in 2005 opgericht door organisator William Appelman als rookvrij dansfeest voor de gewone 25-plusser in de monumentale Wachtkamers van het station van Haarlem (vandaar de naam). Hij baalde ervan dat je nergens rookvrij kon dansen maar los daarvan was er voor de doelgroep vanaf 25up-30up nergens een leuke dansplek. Zo werd Swingsteesjun geboren. Inmiddels bewaren vele duizenden mensen, in voornamelijk de Noord Westelijke Randstad (regio Haarlem, Leiden, Haarlem, Alkmaar), fijne herinneringen aan deze dansfeesten.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

De eerste keer kijkt menigeen zijn ogen uit, want bij Swingsteesjun wordt enthousiast en veel gedanst en gelachen; het is echt party time, "de knop is om", "even lekker helemaal los, in een andere wereld". Tuurlijk drinkt men ook zijn/haar natje maar verwacht geen zuipfeest. In de loop van de avond worden heerlijke snacks geserveerd.
Swingsteesjun is nooit een massaal feest; maandelijks komen er zo'n 250 tot 350 bezoekers. Verwacht bij ons ook geen disco pruiken of glitter kleren, misschien is er wel een groep die een vrijgezellenfeest heeft waarbij de bruid bijzonder gekleed is maar verder zien we ieder graag in mooie nette kleren waar je nog wel goed mee kan dansen [ja, de spijkerbroek is natuurlijk welkom] .
Beveiligers hebben we niet ........ bij Swingsteesjun komt sinds jaar en dag de 'friendly 25up'. Gewoon mensen die uit zijn voor een feestje en niet voor rottigheid of overmatig haantjes-gedrag. Je zit bij ons ook niet niet als een haring in een ton, ten eerste omdat je dan niet kan dansen.
Geloof het of niet maar bij menige party-bunker krijg je een spatje wijn in een plastic bekertje. Swingsteesjun gasten houden echter van een goede wijn geschonken in een mooi stijlvol glas. Na een avond met vertier en leuke ontmoetingen gaan de feestgangers op een knappe tijd weer naar huis. Morgen is er weer een dag en .... volgende maand weer zo'n leuk feest. Zegt het voort ....

* het 26-sep-feest bij Tespelduyn is in het Koetshuys-gebouw. Dan is de lounge area in het Landhuys er direct naast.

Landgoed Tespelduyn
www.tespelduyn.nl
Tespellaan 53, 2211 VT
Noordwijkerhout
0252-241333

Landgoed Groenendaal
www.landgoedgroenendaal.nl
Groenendaal 3, 2104 WP
Heemstede
023 528 1555

Landgoed Elswout
www.orangerie-elswout.nl
Elswoutslaan, 22, 2051 AE
Overveen
023 524 2639